Vor 23:00 Uhr bestellt, am selben Tag versandt - Kostenloser Versand ab 60 € - 30 Tage Bedenkzeit

Trustpilot
Trustpilot

5 redenen waarom beweging goed is voor zowel de fysieke als mentale gezondheid

Dat sporten goed is voor je lijf weten we inmiddels wel, maar wist je dat regelmatig bewegen ook heel goed is voor je mentale gezondheid? In deze blog vertel ik je alles over de voordelen van regelmatig bewegen en natuurlijk waarom je dat in sportkleding van FITT Wear moet doen! Het maakt niet uit wat voor soort beweging je kiest, bewegen is goed voor je. Of je naar de sportschool gaat, een lesje yoga doet of een stuk gaat wandelen of hardlopen, bewegen draagt bij aan zowel je fysieke als mentale gezondheid. En als je dat dan ook nog eens doet in de hippe sportkleding voor dames van FITT Wear, zit je helemaal goed! In deze blog zet ik daarom vijf voordelen van bewegen voor je op een rij.

 

  1. Een sterk en gezonder lijf

Om je lijf gezond te houden, is het belangrijk dat je regelmatig beweegt. Je hoeft je heus niet dagelijks in het zweet te werken, maar een wandeling of lekker op de fiets naar je werk draagt al bij aan je fysieke gezondheid. Bewegen versterkt niet alleen je spieren en botten, het verlaagt ook het risico op chronische ziektes zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Door dagelijks te bewegen verbetert je bloedcirculatie waardoor alle organen en cellen meer zuurstof krijgen waardoor je hele lijf een boost krijgt.

2. Je mentale gezondheid in balans

Hoe goed ga jij op al die prikkels die er dagelijks op je afkomen of op alle eisen die er aan je gesteld worden? Die stress kun je aanzienlijk verminderen door regelmatig te bewegen. Dit alles heeft te maken met de aanmaak van endorfine tijdens het sporten. Endorfine noemen we ook wel het gelukshormoon en zoals die naam al zegt: daar word je heel gelukkig van!Sporten en bewegen helpt je ook om in het hier-en-nu te zijn. Even niet denken aan die enorme to-do list, maar je focussen op de bewegingen die je maakt, de spieren die je gebruikt of te genieten van je omgeving. Even lekker je hoofd leegmaken waardoor je er daarna weer volle bak tegenaan kunt gaan.

3. Vol zelfvertrouwen bewegen in FITT Wear

De ene vrouw sport om een paar kilootjes af te vallen, een ander sport juist omdat ze zich gewoon goed voelt door regelmatig te bewegen. Een goede sportoutfit, zoals een gute Sportleggings die squatproof is en niet afzakt en een Sport-BH waarin de meiden goed vastzitten, kan het bewegen een stuk fijner maken. Tel daarbij de endorfine die vrijkomen tijdens het sporten op en jouw zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Bij FITT Wear vind je sportkleding voor dames in alle soorten en maten. Of je nu voor een basic zwarte sportlegging gaat of durft te shinen in een Power Print en of je liever een longsleeve draagt dan een croptop: FITTwear geeft je het zelfvertrouwen en het comfort om lekker te bewegen.

wetteifern um FITT-139

 

4. Beter slapen

Goede voeding, voldoende bewegen en een goede nachtrust is de perfecte combinatie voor een gezond lijf. Vooral die nachtrust is nogal een ondergeschoven kindje, maar wist je dat juist tijdens je slaap je lijf zich weer helemaal oplaadt en herstelt? En juist dat heb je nodig voor een goede fysieke als mentale gezondheid. Regelmatig bewegen kan je absoluut helpen om ook beter te slapen. Het is natuurlijk logisch dat je van sporten je vermoeider kunt voelen en je daardoor ook makkelijker slaapt, maar het zijn vooral de endorfine die ervoor zorgt dat jouw lichaam meer ontspant en daardoor ook gemakkelijker in slaap zal komen en je ook dieper slaapt. 

5. Social support

‘Lekker bezig!!’ Yes girl! Naast dat sporten en bewegen heel goed is voor je lijf, is het ook nog eens goed voor je sociale contacten. Bewegen is sowieso leuker wanneer je het samen doet en je elkaar accountable kunt houden voor jullie gestelde sportdoelen en je elkaar kunt motiveren. Ook in de sportschool is de kans groot dat je leuke mensen ontmoet die allemaal hetzelfde doel hebben: lekker bewegen! En vind je die mensen niet daar, dan vind je ze zeker in de FITTwear Community online! #fittwearcommunity

Je ziet het, bewegen draagt echt aan veel meer bij dan alleen maar je conditie. Dat is ook precies waar wij bij FITTwear voor staan. Liefde voor jezelf en je lijf, in je eigen kracht staan en vooral die balans tussen een gezonde levensstijl en genieten. Zorg goed voor jezelf en maak je fysieke én mentale gezondheid prioriteit in een happy lifestyle waarbij voldoende bewegen en die reep chocolade gewoon hand in hand gaan.

Liebe,

Sam🩵