Voor 23:00 besteld, dezelfde dag verstuurd •  Gratis verzending v.a. €60  •  30 dagen bedenktijd

Trustpilot
Trustpilot

De 80/20 regel; het vinden van je balans

‘Hello girls’! Ik wil het met jullie gaan hebben over de 80/20 regel. Deze regel heeft mijn kijk op voedsel en mijn leven getransformeerd en ik kan niet wachten om alle ins en outs met jullie te delen. Hiervoor hoef je geen strak dieet te volgen of jezelf te martelen met eindeloze regels en voorschriften. Nee, de 80/20 regel maakt gezond eten leuk en haalbaar, zelfs op de dagen waarop je zin hebt om jezelf te verwennen. En ja, elke dag een beetje ‘cheaten’ is toegestaan!

In deze blog neem ik jullie mee op ontdekkingsreis door de 80/20 regel. We duiken dieper in wat deze regel precies inhoudt, ontdekken de vele voordelen die het met zich meebrengt en ik deel mijn persoonlijke ervaringen, inzichten en handige tips.

Dus, laten we samen op zoek gaan naar de sleutel tot een gezonde, gebalanceerde levensstijl die je kunt volhouden zonder al te veel moeite. Klaar om te beginnen? Laten we duiken in de magische wereld van de 80/20 regel!

Wat is de 80/20 regel?

Okay meiden, laten we het hebben over een van mijn favoriete manieren om mijn voeding in balans te houden, namelijk de 80/20 regel. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het super simpel. Het idee hierachter is dat je 80% van je dagelijkse voeding gezond en in lijn met je dieet houdt, terwijl je de overblijvende 20% de vrijheid geeft om te genieten van wat je maar wilt.

Stel je voor dat je dagelijks 2000 calorieën eet. Dat betekent dat 80% van die calorieën, oftewel 1600 calorieën, afkomstig moeten zijn van gezonde bronnen die passen binnen je dieetplan. De overige 20%, wat neerkomt op 400 calorieën, kun je gebruiken voor je persoonlijke keuzes en favoriete lekkernijen. Bovendien is het geweldig voor je mentale gezondheid. Het geeft je de vrijheid om af en toe te genieten zonder schuldgevoelens. Het draait allemaal om balans en zelfzorg. En onthoud, het draait allemaal om het vinden van de juiste balans en genieten van elke stap van je fitnessreis. Happy eating!

Voordelen van de 80/20 regel

Een van de meest geweldige aspecten van de 80/20 regel is de flexibiliteit die het biedt. Stel je voor dat je bent uitgenodigd voor een spontane barbecue of een gezellig feestje met vrienden. Met deze regel hoef je je geen zorgen te maken over wat er op het menu staat. Je kunt genieten van het moment, van een hamburger tot een stukje taart, zonder dat schuldgevoel dat vaak gepaard gaat met streng diëten. Voor mij draait de 80/20 regel om balans en zelfzorg. Het is niet alleen goed voor mijn lichaam, maar ook voor mijn geest. Het is een manier om te laten zien dat ik van mezelf hou, zonder dat ik mezelf hoef te kwellen met rigide regels. Ben verder ook niet te streng voor jezelf en geniet van de kleine momenten met veel positiviteit om je heen!

 

TR6_6248
IMG_6575

Mijn ervaring

Laten we eens duiken in mijn eigen ervaringen en enkele waardevolle tips delen over hoe je de 80/20 regel met succes kunt omarmen. Als een gepassioneerde FITTgirl, heb ik mijn deel van ups en downs gehad, maar deze aanpak heeft me geholpen om mijn evenwicht te vinden en van elke hap te genieten.

Toen ik voor het eerst over de 80/20 regel hoorde, was ik sceptisch. Het klonk te mooi om waar te zijn, gezond eten en genieten van lekkernijen? Maar toen besloot ik het een kans te geven en het veranderde mijn kijk op voeding en gezondheid. Het was een bevrijding om niet langer voedingsmiddelen als “verboden” te beschouwen.

Dus FITTgirls, mijn boodschap is eenvoudig: de 80/20 regel is niet alleen een dieet, het is een levensstijl. Het heeft me geholpen om mijn relatie met eten te transformeren, flexibiliteit te omarmen en te genieten van elk moment. Probeer het zelf, vind je balans en blijf stralen! Maar onthoud wel nog een belangrijke regel. Wees niet al te streng voor jezelf. Geniet van het leven en de mensen om je heen.

Tip: Bewaar Die 20%
Een geweldige tip die ik graag met jullie wil delen, is om die 20% van je calorieën te bewaren voor later op de dag. Deze strategie heeft zich keer op keer bewezen als een waardevol hulpmiddel in mijn gezonde levensstijl. Na een intense workout, een drukke dag op school of werk, is er niets beter dan jezelf te verwennen. Bewaar die 20% voor een smakelijke beloning!
Of je nu een liefhebber bent van hartig of zoet, deze 20% biedt je de vrijheid om te genieten van de smaken waar je van houdt. Het mooie is dat je met deze benadering geen compromissen hoeft te sluiten. Je kunt nog steeds genieten van je favoriete guilty pleasures zonder je schuldig te voelen, omdat je al voor 80% gezond hebt gegeten gedurende de dag.
Dus, dames, de 80/20 regel is jouw geheime wapen voor een evenwichtige en gezonde levensstijl. Het is geen dieet, maar een manier van leven die je vrijheid en balans geeft. Dus, blijf trainen, blijf gezond eten, en geniet van de rit!

Wat begon als een klein sprankje scepsis, groeide al snel uit tot mijn best bewaarde levensstijlgeheim. De 80/20 regel heeft mijn relatie met voeding getransformeerd. Het is niet zomaar een dieet; het is een manier van leven waarbij balans en vrijheid centraal staan.

Deze regel heeft me geleerd om voeding te omarmen als een bron van kracht en genot, in plaats van een bron van stress en beperkingen. Het heeft me de vrijheid gegeven om elk moment te omarmen, om te genieten zonder schuldgevoelens, om mijn eigen welzijn op de eerste plaats te zetten

Dus, FITTgirls, bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om mijn avonturen in de wereld van de 80/20 regel te volgen. Laten we samen doorgaan met het omarmen van deze levensstijl, waarbij we balans en vrijheid koesteren. We hebben dit, we kunnen dit, en we zullen blijven stralen, elke dag weer!

Bedankt voor jullie steun en laten we samen blijven genieten van de reis naar een gezonder en gelukkiger leven. FITTgirls, jullie zijn geweldig!

Liefs,

Sam 🩵

IMG_3918